Økolandsbyen - Eiendomsmegling i Hurdal og omegn.

www.Hurdalsmegleren.no
Gå til innhold

ØkolandsbyenBeskrivelse

Her er det mange kreative mennesker med variert bakgrunn.

De fleste opplever at Økolandsbyen er et mer sosialt sted å være, og de fleste har kommet for å delta i et mer sosialt fellesskap.

Likevel er det slik at du selv velger hvorvidt du fokuserer på deg og ditt, eller tar del i en eller flere av de mange sosiale aktivitetene eller samarbeidsgruppene. Man har blant annet opprettet hagegruppe, sygruppe, trimgruppe, ølgruppe, biegruppe mv.

Økolandsbyen består så langt av nærmere 70 boenheter fordelt på eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leilighetshus.

Den ligger i et idyllisk og barnevennlig område i vakre Hurdal.


Det er kort gangvei ned til Meieriodden, en sandstrand med langgrunt vann i Hurdalsjøen.

Det er også kort vei til langrennsløyper og andre turmuligheter.

Hurdal Skisenter er et populært tilbud for de som er glad i å stå på ski i nedoverbakke. Du finner bakken ca. 10 minutters biltur eller ca. 25 minutters sykkeltur fra Økolandsbyen.Boligene

Boligene er bygget etter aktivhus-konsept hvor det ifølge utbyggers prospekt er fulgt en «helhetlig strategi hvor flere miljøtiltak samvirker i å skape mest mulig miljøvennlige og bærekraftige bygningsmessige løsninger. I aktive hus benyttes pustende konstruksjoner (diffusjonsåpne) i kombinasjon med fuktregulerende materialer for å oppnå en riktig luftfuktighet i innemiljøet».Beliggenhet

Beliggende i Økolandsbyen i Hurdal.

Hurdal er av hurdølinger selv omtalt som "Østlandets perle", og det er lett å forstå hvorfor når man kommer til Hurdal langs Hurdalsjøen, eller står på et av utsiktspunktene i åsene rundt.Andelslandbruk

Ny utbygger har tilbudt Andelslandbruket nede på Gjøding gård en ny ettårskontrakt.
Mange fra Økolandsbyen er allerede medlemmer. Andelslandbruket har også medlemmer utenfra.Hurdal Skole og Steinerskole i Eidsvoll

Flere av foreldrene til barna fra Økolandsbyen foretrekker at barna deres går på den vanlige offentlige skolen, sammen med andre hurdølinger.

Imidlertid er det noen av beboerne som kjører barna sine til Steinerskole og -barnehage i Eidsvoll. Noen i økolandsbyen i Hurdal ønsker å etablere en Steinerskole i Hurdal, men det er foreløpig ikke avklart om dette gjennomføres.Beboerforening og Huseierforening

Huldra Beboerforening har skiftet navn til Huldra Boligeierforening.

Huldra Huseierforening heter fortsatt det samme som før.

Som i alle andre boligfelt hvor det offentlige ikke eier internveiene, er du pliktig å betale en forholdsvis andel av drift og vedlikehold internveiene. Dvs. veien opp fra Skrukkeligvegen. Det samme gjelder de fellesområder i grenda slik de ble presentert av opprinnelig utbygger ('fellesområder' vil si internveier, fellesareal/lekeområder, parkeringsplass, området rundt søppelplass og annet areal som er avsatt til felles bruk).

Dette er altså på samme måte som alle andre bolig-/hyttefelt som ikke har offentlige internveier. Man kan derfor ikke velge å la være å betale.

Du må derfor være medlem i en av de to huseierforeningene som finnes i grenda. Pr. idag opererer disse foreningene med hhv. kr. 200,- og kr. 250,- i månedlige felleskostnader. Valg av medlemskap i Huldra Boligeierforening har historisk sett vist at foreningen åpner opp for økte betalingsforpliktelser, avhengig av hva som får flertall på møter. Derimot er et medlemskap i Huldra Huseierforening en forsikring mot at du blir pliktig til å betale for andre ting.

Kommunale avgifter tilkommer (se det enkelte prospekt for nærmere informasjon) og faktureres direkte av Hurdal kommune.


Huldra Huseierforening er stiftet av huseiere som ønsker å fastholde at den obligatoriske forpliktelsen ikke går lengre enn nevnt over. Denne foreningen tilbyr derfor medlemskap til huseiere i grenda som ønsker å forholde seg til foreningens vedtekter, som fastslår at betalingsforpliktelser ikke går ut over 'drift og vedlikehold'.

Huseierne har heller aldri forpliktet seg til å være medlem i en forening hvor flertallet kan utvide foreningens mandat til også å omfatte mer enn det obligatoriske "drift og vedlikehold".  Dette standpunktet bygger blant annet på at et "obligatorisk" medlemskap stiller krav til tydeliggjøring av hvilken forpliktelse man påtar seg før man faktisk påtar seg den. Les mer om standpunktet til Huldra Huseierforening.


Huldra Beboerforening ble stiftet av noen av de første boligkjøperne før mange hadde inngått kjøpsavtale med utbygger/grunneier. Disse boligkjøperne har så langt (pr. 7. januar 2019) ønsket/stemt for at den obligatoriske forpliktelsen skal omfatte mer enn 'drift og vedlikehold', og flere av dennes medlemmer mener at man har forpliktet seg til "noe mer" enn 'drift og vedlikehold', men meningen om graden av forpliktelse varierer fra huseier til huseier. Videre er det flere av medlemmene i denne foreningen som mener at et flertall skal kunne utvide foreningens mandat og dermed hvilke forpliktelser eller kostnader medlemmene er obligatorisk forpliktet til å være medlem av.

Ta gjerne kontakt for rådgivning dersom du har kjøpt brukt bolig av en eiendomsmegler som ikke har opplyst om dette på forhånd. Du kan isåfall ha et erstatningskrav både mot eiendomsmegleren og mot boligselgeren.

Det kan derfor tyde på at ordningen med to forskjellige foreninger for huseiere blir permanent. Det anbefales på det sterkeste å velge medlemskap i Huldra Huseierforening, epost: huldrahuseierforening@gmail.comKan jeg regne med å kunne forholde meg til utbygger dersom jeg kjøper en brukt bolig i Økolandsbyen?

Det er dessverre slik at det ofte er omfattende boligmangler i utbyggingsprosjekter. Det er nærmest blitt en regel at det kan påvises boligmangler.

Det er imidlertid forskjell på utbyggere. Til nå har det vært en utbygger her som avviser selv åpenbare mangler, eller ikke følger de opp. Derfor har boligeierne i stor grad selv måttet utbedre manglene i egen bolig.

Derfor er det dessverre mange av utbyggers kunder som er sterkt misfornøyd med utbyggers oppfølging av reklamasjoner. Disse kan imidlertid trøste seg med at det ikke er utbygger selv som har holdt i hammeren under selve utbyggingen. Det ser ut som mye av arbeidet utført av utbyggers underleverandører har gjort en god jobb.

Generelt fremstår husene i seg selv som gode å bo i, med solid struktur og med lave energikostnader. Lave strømregninger er et fremmedord andre steder.

Derfor er de fleste som har kjøpt hus her fornøyde med boligen sin. Ikke på grunn av utbygger, men på tross av utbygger.

Som kjøper av brukt bolig anbefales derfor at du forholder deg til din egen selger. Her har du dine fulle rettigheter i behold. Dersom du har kjøpt brukt bolig uten at du har fått tilstrekkelig informasjon fra selger, kan du gjerne ta kontakt for rådgivning vedrørende reklamasjon, prisavslag og/eller erstatning.Hvordan kommer man seg til økolandsbyen i Hurdal?

Flere av de som bor i økolandsbyen i Hurdal pendler til jobb i Oslo eller andre steder. Samtidig er det også flere som etterhvert har fått seg jobber i lokalområdet eller jobber eller delvis hjemmefra.

Busstransporten mellom Hurdal kirke til Eidsvoll Verk (ca. 20 minutter), hvor man igjen kan ta tog videre til for eksempel Oslo (ca. 35 minutter), gjør at flere klarer seg uten bil på hverdagene. Foreløpig (pr. 06.08.2018) går det imidlertid ikke busstransport mellom Hurdal og Eidsvoll i helgene.


                                 Følg link til Hurdalmagasinet:
________________________________
Medlem av den Norske Advokatforening Member of the Norwegian Bar Association


ADRESSE
___________________
Hurdalsmegleren
v/Advokat Talsnes
PB 33
2091 Hurdal

TELEFON
________________________
+47 47 88 99 74
___________________________________
EPOST: post@hurdalsmegleren.no


www.AdvokatTalsnes.no
Enn nettside tilhørende:
Tilbake til innholdet